
Intr-o lume mai educata, cu posibilitati tehnice performante dar concurenta ridicata, realizarea unui website este una complexa.
Iar etapa de optimizare SEO incepe chiar din momentul planificarii.
Pentru a fi competitiv si a-si indeplini cu succes misiunea, un website este rezultatul muncii unei echipe cu abilitati din mai multe domenii: design grafic, fotografie, dezvoltare-programare, scriere continut, optimizare, promovare.
Toata munca trebuie facuta avand in minte scopul final: website-ul sa fie fruntas in rezultatele de cautare si sa converteasca.
Astfel s-a nascut conceptul “webdesign with SEO in mind”.
Iata 8 sfaturi utile pentru a construi un website de prezentare modern, “cu SEO in minte”.
#1 Alcatuieste lista de cuvinte cheie (keywords list)
Incepe cu identificarea cuvintelor pe care audienta le foloseste atunci cand cauta produse si/sau servicii similare tie.
Atunci cand intocmesti lista de cuvinte cheie, gandeste-te ca trebuie sa atingi audienta care iti va raspunde cu actiuni profitabile, nu doar click-uri.
Alegeti cele mai bune cuvinte cheie bazate pe frecventa si relevanta, specifice domeniului de activitate. Intocmirea atenta a listei va conduce catre o buna optimizare a website-ului si scaderea costurilor viitoare pentru promovare online, intrucat vei castiga o pozitie fruntasa in cautarea organica Google.
#2 Analizeaza competitia
Internetul a devenit un spatiu extrem de competitiv. Sunt si alte afaceri cu website-uri care concureaza pentru aceleasi cuvinte-cheie si potentiali clienti. Analiza punctelor tari si slabe ale concurentilor poate sa inspire oportunitati si nise de valorificat pentru afacerea ta.
#3 Alcatuieste planul de linkuri, interior si exterior
Linkurile interne sunt linkuri din interiorul website-ului, care fac legatura intre pagini si sectiuni. Aceste linkuri cresc puterea cuvintelor cheie.
Linkurile externe conecteaza website-ul cu alte website-uri: directoare, site-uri partenere, afiliate. Motoarele de cautare apreciaza foarte mult aceste linkuri deoarece ele dau prestanta si notorietate. Alege sa conectezi website-ul cu alte website-uri/directoare relevante, de buna calitate.
Planul de linkuri este important pentru optimizare SEO si ajuta promovarea online deoarece reduce bugetul necesar pentru campanii AdWords.
#4 Analizeaza si evalueaza continutul
Chiar daca tentatia blogului si scrierii de continut doar pentru SEO este foarte mare, informatia postata trebuie sa fie mai mult decat o insiruire de cuvinte-cheie usor de indexat. Pana la urma, informatia va fi citita de oameni, nu doar de web-boti. Vizitatorii care vor rezona cu calitatea informatiei postate si tonul adecvat vor deveni clienti.
#5 Targeteaza piata locala
In functie de specificul activitatii, acorda atentie promovarii online pe piata locala. Un procent mare de clienti aleg proximitatea, deci vor cumpara daca vor simti ca esti aproape si usor de gasit. Inregistrarea locatiei in Google maps, publicitatea in directoare de business local, setarea campaniei ppc in functie de locatie sunt la indemana.
#6 Optimizare SEO si pentru mobil
Odata cu dezvoltarea smart-phone-urilor, cautarea de pe mobil a crescut foarte mult in popularitate. Un website responsive este usor de gasit si furnizeaza raspunsuri valoroase atunci cand vizitatorul are rapid nevoie de informatie.
#7 Targeteaza piata internationala
Traim intr-o piata multi-nationala si multi-lingvistica, companiile pot actiona in afara granitelor si se pot adresa unei audiente foarte diverse. Gandeste-te si la potentiali clienti straini. Costul pentru traducere website nu este mare si deschide noi perspective afacerii.
#8 Adauga continut multi-media
Continutul multi-media (imagini, grafice, infografice, VIDEO) postat pe diferite platforme (YouTube, Instagram, Pinterest) va creste traficul website-ului si imbunatati clasarea in Google. Youtube a devenit al doilea motor de cautare dupa Google, deci e momentul sa creezi si publici continut video.
Marketingul online de calitate este o investitie pe termen lung ce asigura o puternica prezenta online pentru multi ani. Si sustine succesul afacerii.
Cat de optimizat si competitiv este website-ul tau?